onsdag 29 juni 2011

Jag vet att jag kan om jag vill- SNICKRA

När jag kom hem från jobbet och var alldeles solokvist, eftersom B har åkt till Sundsvall igen, blev jag så himla sugen på att snickra! Jag har inte snickrat något sen jag gick i skolan på träslöjden, och det är ju ett tag sen!

Vi har en del virke som står och dräller, och jag ville bygga en "gammal" trälåda. Jag tog fram de bräder jag behövde och satte igång att såga, och försöka fnula ut hur jag skulle göra för att få ihop den. Sågen gick varm och bitarna föll på...marken. Jag lyckades hitta (efter mycket letande) passande spik och en hammare. Eftersom lådan skulle se "gammal" ut ville jag inte skruva med skruvdragare, utan spika och såga för hand som förr. Fasen vad roligt det var, efter 1 och en halv timmes snickrande och målande blev det en "gammal" trälåda, se bilden nedan.

Det var ju roligt det här och jag upptäckte att jag kan bara jag vill! Så jag blev sugen på att göra en till, men kanske jag inte gjort riktigt rätt med botten!? Jag visste att grannen G hade byggt trälådor, så jag frågade honom och gick och tittade på hans bygge. Aha, så kan man ju också göra! Så jag satte igång på fogsvansen en gång till och fick ihop en ram av något slag, men jag hade en tanke hur det skulle se ut, och resultatet var inte tillfredställande tyckte jag. Man kanske skulle behöva skruva lite iallafall, på den här modellen!? Ja, så får det bli, gick in i vårt (nystädade mycket röriga förråd) där det var typ, 50 grader varmt och hittade till slut 4 små skruvar. För att få i dom är det ju lättast med skruvdragare, och det har vi ju en 3-4 stycken. Men tyvärr inte här hemma när man behöver dom! Ok, old school, jag kör med skrumejsel, för det har vi ju så många...dock inte hemma hos oss för tillfället...!!! Den sista lådan som inte är riktigt klar, skruvade jag ihop, med 4 stjärnskruvar med en för stor plattmejsel... Då kände jag att det är nog dags att avsluta projekt, SNICKRA, i alla fall för idag! Jag kan snickra jag! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar